Onderwijs

Wat is intrinsieke motivatie?

Intrinsieke motivatie betekent dat je iets doet omdat je er echt plezier in hebt, het je interesseert of het je persoonlijk voldoening geeft. Het komt voort uit je eigen wensen en interesse, zonder dat je daarvoor beloningen of straffen nodig hebt. Bij intrinsieke motivatie voel je van binnenuit de drang om iets te doen, gewoon omdat je het leuk vindt of het belangrijk vindt voor jezelf. Dit soort motivatie helpt je dieper te leren, meer betrokken te zijn en geeft je een blijvende passie voor wat je doet. In tegenstelling tot intrinsieke motivatie is extrinsieke motivatie wanneer je iets doet voor beloningen, straffen, erkenning of sociale druk. Intrinsieke motivatie wordt gezien als een sterke drijfveer voor echt en langdurig leren, en het kan leiden tot positieve ervaringen en groei, zowel op school als in andere delen van je leven.

Welkom scholen,

Bij Team Intrinsic begrijpen we de kracht van echt betrokken leren. We willen graag met jullie delen hoe we intrinsieke motivatie als drijvende kracht gebruiken om het leerproces te versterken.

Bij ons draait alles om het stimuleren van een innerlijke motivatie om te leren. We geloven dat wanneer leerlingen nieuwsgierig zijn en vanuit zichzelf willen ontdekken, leren tot leven komt. Onze aanpak betekent dat we hen aanmoedigen om zelf te verkennen, nieuwsgierigheid te omarmen en hun persoonlijke interesses te integreren in het leeravontuur.

Team Intrinsic staat klaar om jullie te ondersteunen. Of het nu gaat om het verstrekken van praktisch advies, het aanpakken van speciale projecten of het samenwerken met jullie onderwijsteam, ons doel is om te helpen. We begrijpen de uitdagingen waarmee jullie worden geconfronteerd en willen een omgeving helpen creƫren waarin leren voortkomt uit oprechte interesse.

Ons team bestaat uit onderwijsprofessionals die gepassioneerd zijn over het inspireren van levenslang leren. We weten dat gemotiveerde leerlingen niet alleen academisch succes behalen, maar ook vaardigheden ontwikkelen die ze in hun verdere leven zullen gebruiken.

Laten we samenwerken om leren boeiender en zinvoller te maken. Door intrinsieke motivatie te omarmen, kunnen we een positieve verandering teweegbrengen in het onderwijslandschap. We kijken ernaar uit om met jullie te werken aan een toekomst waarin leren wordt aangedreven door nieuwsgierigheid en verlangen.

Met enthousiasme voor betrokken leren,

Het Team Intrinsic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan